Átültetési nap Ricsinél

  Értékelés:
  (1 szavazat)

  Ricsinek sok nagy fája van, és megkért minket (Karcsibald, és engem), hogy segítsünk neki az átültetésben.
  Ezzel egybekötve, Karcsibald is hozott irgalmatlan mennyiségű fát, amit át szeretett volna ültetni. Én csak a nagy Somomat vittem, mert mikor 2 éve hazahoztam nem volt időm normálisan visszaszedni. A nagy Sommal kezdtünk. Az alját szedtük vissza, derekasan. Nekem esélyem sem lett volna egyedül megcsinálnom. Hárman megcsináltuk, de előkerült a szúró fűrész , és a láncfűrész is. Vittem egy nagy kézi fűrész, én azzal akartam csinálni, de nem sejtettem mi fogad valójában. :)
  Ricsi fáit is átültettük. A vadkörtét, ami agyagban állt (nem ő tette bele), most rendesen kipucoltuk. Az agyagban a gyökérzet teljesen be volt tömörödve, szinte filces volt. Most fincsi Liadrain, Akadama, és perlit keveréket kapott (ha jól emlékszem). Utána jött a brutálisan nagy tölgy. Iszonyatosan nehéz volt. Ki kellett belőle lapátolni a Liadraint, mert nem bírtuk el. Egy szinttel kisebb ládába raktuk, és kiválasztottuk az elejét, és ehhez igazítva meg is metszette Ricsi.

  Utána jött a nagy Mezei juhar. Bár ő sóderben volt, de sokkal könnyebben vittük be, mint a tőgyet. Vele végül nem csináltunk semmit, mert túl magas lábakon állt, és ha az egyiket visszavágtuk volna, akkor nem tudtuk volna olyan mélyre ültetni, így holnapig elástuk a kavics alá, míg Ricsi nem vesz egy igazán mély ládát, amiben levágás után, még mindig az ültető közegben lesz a levágott rész, így ott újra gyökeresedhet.

  Közben Karcsibald ültetgette a saját fáit. Ahol kellett átbeszéltük a dolgokat. Volt hogy át is metszettük a fát (Som), és kivettünk belőle minden hibát. Átültetett egy Japán juhart Shishigashira, amit lelégbujtott. Óriási gyökerei voltak.
  Most beültetésre került egy tavaly lebujtott Ginkgo is, amit új technikával csinált. A képen látszik, hogy megvastagodott az elszorítás fölött.
  Összegezve a mai napot. Jól haladtunk, mindenki, mindenkinek segített, és a fák is át lettek ültetve. Mire most hazaértem, úgy éreztem, mintha egésznap ástam volna. Mindenem fáj, de rengeteget nevettünk. Köszönöm nektek ezt a napot, és a segítséget.


  Megjelent: 2620 alkalommal