Életem első bemutatója

  Értékelés:
  (0 szavazat)

  Június 25-én a kisújbányai bonsai találkozón volt életem első bemutatója. Ica és Józsi ötlete volt a bonsai baráti találkozó, ahova elég sokan el is látogattak. Áprilisban szóltak, hogy én is bemutató leszek, és már akkor rástresszeltem a dologra, mert nem vagyok egy dicsekvő emberke, és nagyon féltem a nyilvánosságtól. Aztán elhesegettem a dolgot, hogy biztos csak hülyéskedett a mester.

  Június elején jött a facebook eseményre való meghívás és azon is rajta volt, hogy folyamatos bemutatók, és az egyik bemutató én leszek. Na itt kezdődött a teljes para. Milyen fát vigyek, amin látni is lehet majd, hogy dolgoztam vele, amin tanulni lehet másoknak, akit érdekel, és elég érdekfeszítő lesz, azaz mondhatni látványos átalakulása lesz a fának, vagy látványos elindulása lesz a fának.

  Így eset a választásom egy olyan galagonyára, ami másfél éve van nálam, és egy nagyon alap drótozást kapott az első év végén, azaz 2015. decemberében. Megnéztem, nézegettem, és láttam benne, hogy ez a fa jó választás lesz, mert tanulni is lehet belőle, és elég látványos is lesz, ha megkapja első igazi alakítását. Nem is csináltam vele semmit, miután rá esett a választás. Valóban hagytam nőni, ez látszik majd a képeken is, és olyan hosszú ágakat növesztett a kócos, hogy nem is galagonyára emlékeztetett hanem valamiféle szomorú fára, úgy le voltak hajolva az ágai. A nagysága, és a vékonységa miatt bókolt lefelé. elég érdekes látvány volt egy galagonyához képest.

  Aztán eljött a nap. Kocsiba bepakol, igyekeztem nem itthon hagyni semmit, aztán a forgóasztalt mégis sikerült. Egy nappal előbb érkeztem, de csak abból az okból, nehogy -mint előadó- elkéssek a szombati napon. Az nagy égés lett volna. Előző nap nem sokat aludtam ezért elég fáradt voltam, és olyan meleg volt, hogy folyamatosan folyt rólam a víz, (Utálom a nyarat :) ) de segítettem Antinak a fáiban levelet metszeni.

  Aztán eljött a szombat. Nagyon izgultam. Délelőtt 10-kor elkezdtem a munkát: Ahogy nekiláttam a fának, azonnal elillant az izgalom, mert azt csináltam amit szeretek. BONSAIOZTAM :) Először csak visszametszettem, semmit nem vágtam belőle, csak az ágakat rövidítettem, és levélmetszettem. A vágást meghagytam ha már mindent látok a fából. A visszametszés, és levélmetszés, azaz a kicsomagolása a kócosnak 2 óra volt. Ez kicsit sok. Nem hittem, hogy ennyire sok ágat növesztett, mert nem látszott mindegyik. Gondolom ez kicsit unalmas is volt annak, aki nézte a munkát.

  Majd ezután jött a "kipucolás". Eltávolítottam, azokat a hajtéásokat, ágakat, amiket úgy gondoltam, hogy nincs helye a fán, azaz rossz helyre nőtt. Már majdnem drótozni kezdtem, mikor mester odajött és további ágakat hajtásokat vágott le, és lerövidítette a fát mégjobban.. Ezúton is köszönöm neki, hogy segített, mert így lett igazán gyönyörű fa. Azaz nekem gyönyörű, mert más ízlését nem ismerem.
  A drótozás és a kipucolás kb. 2,5 óra volt. Természetesen közbe volt egy ebéd, és beszélgetés is, így délután 4-re végeztem a fával. A látvány még engem is meglepett. Tudtam, láttam benne a lehetőséget, de a végeredmény nálam nagyon ütött. Azt hiszem jól sikerült, és remélem aki látta, annak is tetszett kócos átalakulása.

  Sajnos videót nem csináltam róla, de képek vannak:

  Megjelent: 3290 alkalommal